Annons
Nyheter

Liten ljusning för hemlösa studenter

På flera håll i landet lättar trycket på studentbostäder. Men vid de största universiteten råder fortfarande brist och många studenter tvingas tacka nej till utbildningar när de inte hittar boende. En liten ljusning skönjs på marknaden för studentbostäder.(TT)
Publicerad 5 september 2018

En liten ljusning skönjs på marknaden för studentbostäder. Enligt en undersökning gjord av Studentbostadsföretagen uppger bostadsbolag på 19 av 33 studieorter att det råder balans mellan utbud och efterfrågan på studentlägenheter. På två orter finns ett överskott.

För första gången

Annons

"Trots att det råder brist på studentbostäder på många orter är trenden positiv. För första gången sedan vi började mäta är antalet orter med brist färre än föregående år. Och i de flesta fall verkar det på bero på nyproduktion av studentbostäder", säger Stina Olén, vd Studentbostadsföretagen, i ett pressmeddelande.

Samtidigt råder det brist på bostäder på 12 studieorter och bland dem finns Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund och Uppsala där landets största universitet är lokaliserade.

””

Måste tacka nej

Att veta att boendefrågan är löst kan vara avgörande för många som vill börja läsa vid ett universitet eller en högskola.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons