Annons
Nyheter

Lisa Holm-mördare kan bli kvar i Sverige

Mannen som dömdes till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm har begärt att få överföras till sitt hemland Litauen. Där har en domstol sänkt straffet till 15 år, vilket kan innebära att han trots allt blir kvar i svenskt fängelse, rapporterar P4 Skaraborg.(TT)
Publicerad 7 juni 2017

Nerijus Bilevicius, som dömdes till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm, har begärt att få bli överförd till Litauen för att avtjäna straffet där. En distriktsdomstol i Litauen har gett beskedet att landet erkänner den svenska domen, men har samtidigt sänkt hans straff till fängelse i 15 år.

””

Besked nästa vecka

Annons

I nästa vecka ska straffet fastställas i högre instans i Litauen. Om det blir kraftigt reducerat jämfört med straffet som utmättes av svensk domstol kan Sverige stoppa överföringen.

””

Advokaten Tore Brandtler företrädde Lisa Holms familj under rättegången. Han säger till Sveriges Radio P4 att det vore "ett slag i ansiktet" att sänka Bilevicius straff till 15 år.

””

Lyfts till chefsnivå

Han fortsätter:

””

Det ursprungliga beslutet att hörsamma Bilevicius begäran om överföring ligger enligt Per Henrik Hedbrant i linje med EU:s lagstiftning.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons