Annons
Nyheter

Låt sommarresan ta sin lilla stund

Sommar är synonymt med vägarbeten och i år sätts spadarna ner i flera Europavägar. - Planera in extra mycket tid för resan, tipsar Mikael Högskoog vid Motormännen. Det är risk för snigelfart på vägarna när underhållsarbeten ska samsas med biltrafikanter i sommar.(TT)
Publicerad 5 maj 2016

Det är risk för snigelfart på vägarna när underhållsarbeten ska samsas med biltrafikanter i sommar. På inte mindre än 23 platser i landet gör Trafikverket bedömningen att arbetet kommer att påverka framkomligheten. Bland annat kommer beläggningsarbeten och broreparationer att göras på flera Europavägar. Men exakt när spadarna sätts i marken ligger många gånger i händerna på vädergudarna varför någon långtidsprognos inte går att lämna.

””

Sker dagtid

Annons

Och vädret är i sig en nyckelfaktor till varför så många vägarbeten görs just på sommaren.

””

Enligt honom görs majoriteten av alla arbeten dagtid, främst av kostnadsskäl, men det betyder inte att det alltid är fritt fram på vägarna nattetid. Att därför packa in både bagage och barn lagom till när John Blund brukar göra entré kan vara ett osäkert kort.

””

Stressa inte

För att sommarens bilturer ska bli en trevlig och säker upplevelse tipsar Motormännen om att planera utifrån att resan kommer att ta längre tid än vanligt samt utrusta sig med ett rejält tålamod.

””

Att köra på så stora vägar som möjligt och ta flera pauser under resans gång är andra råd för att öka säkerheten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons