Annons
Nyheter

Låt rabarbern hamna i varmrätten

De första späda rabarberstjälkarna som kommer upp nu är en av vårens efterlängtade primörer. Men spara den inte till efterrätten - rabarbern är fantastisk ihop med salt mat, från pursvensk makrill till asiatiska smakskatter. - Jag kan inte vara utan citron i maten, så rabarber i stället är ju perfekt.(TT)
Publicerad 6 maj 2015
De första späda rabarberstjälkarna som kommer upp nu är en av vårens efterlängtade primörer. Men spara den inte till efterrätten - rabarbern är fantastisk ihop med salt mat, från pursvensk makrill till asiatiska smakskatter. - Jag kan inte vara utan cit
De första späda rabarberstjälkarna som kommer upp nu är en av vårens efterlängtade primörer. Men spara den inte till efterrätten - rabarbern är fantastisk ihop med salt mat, från pursvensk makrill till asiatiska smakskatter. - Jag kan inte vara utan cit
””

Rabarberkräm, paj och söta kompotter, visst. Men rabarberns naturliga syra och lilla sötma gör den till en användbar kompis utanför dessertbordet, något vi inte alltid tar vara på i Sverige. I andra länder är det betydligt vanligare.

””

Titta i dina vanliga recept. Hittar du något syrligt inslag, prova att byta ut det mot rabarber i stället. Citron, balsamvinäger eller plommon kan lätt ge plats åt sjudna eller ugnsbakade späda stjälkar.

Annons

Fläsk i olika former går väldigt bra ihop med rabarber. En simmig kompott kan kombineras med kryddor som stjärnanis eller kardemumma och användas till fläsket för en asiatisk touch.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons