Annons
Nyheter

Tar timeout efter lägenhetskritiken

Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl (L) tar timeout efter den omtalade lägenhetsaffären. Men det räcker inte, anser Liberalernas partiledning, som enligt uppgift till TT fortsatt uppmanar henne att avgå.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

I går rekommenderade Liberalernas länsförbund i Jönköpings län Carlsson Löfdahl att lämna sina riksdagsuppdrag. Jönköpings län är hennes hemmadistrikt. Partiledningen håller med:

"Jag har under de senaste dagarna haft samtal med Emma Carlsson Löfdahl. Min bedömning är att Emma Carlsson Löfdahl bör lämna sin plats. Det handlar inte främst om regelverket utan om förtroende", säger Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm i en skriftlig kommentar till TT.

Annons

Uppmaning kvarstår

Sedan dess har Carlsson Löfdahl, i ett brev till medlemmarna i Liberalerna i Jönköping som P4 Jönköping tagit del av, meddelat att hon inte tänker vika sig för ett "mediedrev". Hon vill också invänta vad Åklagarmyndigheten kommer fram till i sin förutredning. Till dess tar hon timeout från riksdagen, skriver hon.

Men partiledningen ser inte timeout som ett alternativ, enligt uppgift till TT. Uppmaningen till ledamoten att lämna sitt uppdrag kvarstår.

Även länsförbundet avvisar timeout.

””

Vill betala mellanskillnad

Bakgrunden till avgångskraven är att Carlsson Löfdahl har hyrt en bostadsrätt av sin egen make och fått ersättning från riksdagen för det. Hon fick enligt Aftonbladet ersättning för att täcka drygt hälften av hyran på 13 000 kronor till maken, trots att avgiften för bostadsrätten ligger på 2 500 kronor.

Carlsson Löfdahl säger att upplägget har godkänts av både riksdagsförvaltningen och partiet samt att det inte strider mot några regler. Hon säger sig dock ha tagit till sig kritiken och bett riksdagsförvaltningen att räkna ut hur mycket hon borde ha fått i ersättning, och avser att betala tillbaka mellanskillnaden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons