Annons
Nyheter

Läkemedel återkallas - kan feldoseras

Ett parti av läkemedlet Bisoprolol Teva 10 mg kallas tillbaka av tillverkaren Teva på grund av en felmärkning på blisterfolien. Tabletten innehåller 10 mg, men på blisterfolien står det 5 mg, vilket kan leda till feldosering. Läkemedlet används bland annat vid behandling av högt blodtryck.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Ett parti av läkemedlet Bisoprolol Teva 10 mg kallas tillbaka av tillverkaren Teva på grund av en felmärkning på blisterfolien. Tabletten innehåller 10 mg, men på blisterfolien står det 5 mg, vilket kan leda till feldosering.

Läkemedlet används bland annat vid behandling av högt blodtryck. Överdosering kan leda till symptom som långsam hjärtrytm, tydligt kännbara andningssvårigheter, yrsel och darrningar. Om man tagit eller tror sig tagit fel dos bör man omgående kontakta sin läkare.

Annons

De som har hämtat Bisoprolol Teva 10 mg på apotek mellan den 13 februari och den 6 mars ska vara uppmärksamma på märkningen. Står det Lot U20714A på förpackningen ska den lämnas tillbaka på närmaste apotek. Förpackningar med andra Lot-nummer är inte påverkade av felmärkningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons