Annons
Nyheter

Kraftig ökning för Instagram

Fotoappen Instagram fyller fem år i dagarna och antalet användare ökar med raketfart. 40 procent av internetanvändarna i Sverige använder Instagram och nästan en fjärdedel, 23 procent gör det dagligen.(TT)
Publicerad 5 oktober 2015

Fotoappen Instagram fyller fem år i dagarna och antalet användare ökar med raketfart. 40 procent av internetanvändarna i Sverige använder Instagram och nästan en fjärdedel, 23 procent gör det dagligen. Mest populär är appen bland tonårstjejer, 83 procent i åldrarna 12-15 år använder den varje dag, detta visar rapporten "Svenskar och internet 2015" från internetstiftelsen IIS.

Den färska statistiken visar att Facebook fortfarande är det som tilltalar svenskarna mest och användandet fortsätter att öka. Av internetanvändarna är det hela 70 procent som går in på Facebook någon gång och hälften gör det dagligen.

Annons

Det är första gången som Snapchat är med i undersökningen som visar att 21 procent av internetanvändarna använder appen.

Twitter tilltalar främst unga män i åldrarna 16-25 år, där 16 procent använder tjänsten varje dag. Av alla internetanvändare är det 22 procent som använder mikrobloggen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons