Annons
Nyheter

Kommun utreder sig själv efter treårings död

En pojke som misstänks ha blivit ihjälslagen av sin styvpappa visade skador för dagispersonalen två veckor innan han avled. Men förskolan gjorde ingen orosanmälan till socialtjänsten. Nu ska kommunen granska sitt eget agerande.(TT)
Publicerad 1 april 2019

Den treårige pojken fördes till sjukhus i oktober, med så svåra skador att hans liv inte gick att rädda. Styvpappan är nu åtalad för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död, samt för grov misshandel av ett syskon till treåringen.

Rättegången pågår i Skaraborgs tingsrätt. Mannen, som är i 25-årsåldern, nekar till brotten.

Annons

Två veckor före sin död visade treåringen förskolans personal att han hade ovanliga blåmärken på kroppen. Hans mamma uppgav då att pojken själv orsakat skadorna, sade en anställd på förskolan under rättegången, enligt P4 Skaraborg.

Men trots att flera i personalen reagerade på skadorna gjordes ingen orosanmälan om att pojken kanske for illa. Nu ska agerandet granskas.

””

I förra veckan kom kritik från Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) mot kommunens socialnämnd, för att man inte agerade omedelbart när Skaraborgs sjukhus gjorde en orosanmälan sedan treåringens yngre syskon lagts in med benbrott och blåmärken.

Medan syskonet och mamman var på sjukhuset blev treåringen, enligt åtalet, så svårt misshandlad av sin styvpappa att han avled.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons