Annons
Nyheter

Klart för skogsägare att söka brandpengar

Skogsägare som drabbades av de största bränderna i somras kan nu söka ersättning från Skogsstyrelsen. Totalt finns det 72 miljoner kronor att ansöka om, skriver Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Skogsägare som drabbades av de största bränderna i somras kan nu söka ersättning från Skogsstyrelsen. Totalt finns det 72 miljoner kronor att ansöka om, skriver Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Skogsstyrelsen tar nu direktkontakt med de omkring 250 berörda skogsägarna för att informera om möjligheten att söka pengar. Stödet vänder sig till skogsägare i Gävleborgs, Jämtlands och Dalarnas län som drabbades av de mest omfattande skogsbränderna sommaren 2018.

Annons

Med hjälp av flyg- och satellitbilder har myndigheten ringat in de fastigheter som drabbats och kartläggningen visar att cirka 250 skogsfastigheter bedöms omfattas av möjligheten att söka stöd.

"Vi skickar i dagarna ut brev till de berörda skogsägarna med information om vilka stöd som finns att söka, ansökningsblanketter och annat material som kan behövas när de ska söka stöden" skriver Anders Frisk, stödansvarig Skogsstyrelsen.

Skogsstyrelsen hanterar fem olika stöd med koppling till bränderna. Samtliga stöd går att söka fram till 1 november 2019.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons