Annons
Nyheter

Jägare dödshotad efter lodjursjakt

Årets lodjursjakt är i det närmaste avslutad. 64 av de 67 tillåtna djuren är skjutna efter den första veckan. Jakten har inte gått obemärkt förbi i sociala medier. Jägare som har poserat med skjutna djur har utsatts för trakasserier och till och med dödshot.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Årets licensjakt på lodjur startade 1 mars och på onsdagseftermiddagen återstod bara tre djur, ett i Dalsland och två i Sundsvalls kommun, rapporterar tidningen Svensk Jakt.

Jakten har utsatts för hård kritik och jägare som har intervjuats i tidningar eller poserat i sociala medier med skjutna lodjur har fått ta emot hot.

””
””
Annons

Polisanmäler dödshot

Kvinnan i Värmland har polisanmält hoten.

””

Gunnar Glöersen förklarar att Jägareförbundet råder medlemmarna att ligga lågt i sociala medier.

””

Gunnar Glöersen säger att Sverige har en stark lodjursstam.

””

Domstol avgör lodjursöde

Organisationen Jaktkritikerna anser inte att lodjursjakten är motiverad. Dess ordförande Richard Dehnisch säger att jakten är både grym, oetisk och dessutom utgör ett hot mot lodjursstammen.

””

Jaktkritikerna har överklagat länsstyrelsernas beslut om kvoter och i Örebro län minskades därför kvoten från tre till två djur.

””

Eftersom beslutet är överklagat än en gång finns det risk att beslutet ändras av kammarrätten i Sundsvall. Och fortfarande återstår det några veckor av licensjakten.

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons