Annons
Nyheter

"Jag har begått för många misstag"

Efter att riksrevisorn Susanne Ackum avgick på fredagskvällen publicerar DN nu fler detaljer i den granskning som ligger bakom avgången. "Jag har begått för många misstag", skriver Ackum till sina medarbetare.(TT)
Publicerad 9 juli 2016

Enligt flera källor till tidningen har tidigare arbetskamrater till Ackum på regeringskansliet anställts till tunga positioner på riksrevisionen, genom skräddarsydda platsannonser och med skyhöga löner. Susanne Ackum ska enligt dokumentation som DN har tagit del av själv ha kontrollerat rekryteringsprocessen.

Några av dem kommer i sina nya roller på riksrevisionen att granska samma områden som de nyligen varit djupt involverade i på regeringskansliet.

Annons

I ett brev som Susanne Ackum har skickat ut till medarbetarna på riksrevisionen, och som TT har tagit del av, skriver hon: "Mina misstag är så många att jag inte längre kan tillföra riksrevisionen det jag skulle vilja".

Hon fortsätter: "Jag är djupt olycklig över den skada jag vållat riksrevisionen och er som mina medarbetare".

Ackum framhåller även att hennes stora misstag inför flera anställningar har varit att hon i personliga kontakter har "gått längre än vad som är lämpligt och formellt korrekt". Hon uppger dock att hon inte deltagit i några anställningsintervjuer med personer som hon tidigare har arbetat med.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons