Annons
Nyheter

HSB betalar fuktskador efter förlikning

Ett 40-tal husägare i bostadsområdet Samset i Jönköping kommer att få sina fuktskadade hus åtgärdade, rapporterar P4 Jönköping. Husägarna har nått en förlikning med HSB Göta. Husen byggdes för ungefär tio år sedan och tidigt upptäckte flera av de boende att de hade stora fuktskador.(TT)
Publicerad 7 september 2018

Ett 40-tal husägare i bostadsområdet Samset i Jönköping kommer att få sina fuktskadade hus åtgärdade, rapporterar P4 Jönköping. Husägarna har nått en förlikning med HSB Göta.

Husen byggdes för ungefär tio år sedan och tidigt upptäckte flera av de boende att de hade stora fuktskador. Husen var byggda med en metod som kallas enstegstätad putsfasad. Samma metod användes av Myresjöhus i Vetlanda vid ett husbygge Svedala i Skåne, där husägarna drev ersättningsfrågan hela vägen upp i Högsta domstolen och vann i mars 2015.

Annons

Det är den domen som låg till grund för att husägarna i Samset startade sin rättsprocess mot HSB Göta för att få sina hus åtgärdade. Om inte parterna hade kommit överens hade det blivit rättegång. Reparationerna kommer nu kosta HSB Göta omkring 30 miljoner kronor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons