Annons
Nyheter

HSAN stoppar omstridd analmassör

En svensk läkare, som under många år uppmärksammats för att bland annat ha försökt bota patienters åkommor genom analmassage, har fått sin legitimation återkallad.(TT)
Publicerad 10 mars 2016

En svensk läkare, som under många år uppmärksammats för att bland annat ha försökt bota patienters åkommor genom analmassage, har fått sin legitimation återkallad.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) begärde att läkarens legitimation skulle återkallas sedan han förlorat den danska legitimation som den svenska grundades på.

Annons

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnds (HSAN) har bifallit IVO:s begäran och återkallar mannens läkarlegitimation.

Läkaren har under de senaste 20 åren varit verksam i Sverige, Norge och Danmark. SVT rapporterade i höstas att mannen anmälts för en rad felbehandlingar av både kollegor och patienter och har varnats flera gånger av HSAN.

Så sent som i somras jobbade mannen, som hyrts in från ett bemanningsföretag, som stafettläkare i Norrtälje enligt norrteljetidning.se. Men när han blev igenkänd fick han omgående sluta.

Mannen förlorade sin läkarlegitimation i Danmark efter att ha utsatt en patient för livsfara då han skulle ge denne en bedövningsspruta vid bröstbenet. I stället stack hål på patientens ena lunga, enligt Danmarks Radio.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons