Annons
Nyheter

Hovrätten skärper straff för Stensjömordet

Den 50-årige man som mördade en 46-årig släkting med en sax i Stensjön får skärpt straff av hovrätten - och döms till livstids utvisning. - En enorm lättnad för familjen, säger målsägarbiträdet Evin Cetin.(TT)
Publicerad 11 december 2017

Svea hovrätt skärper straffet för den 50-årige man som hade ihjäl en 46-årig släkting med en sax under en fisketur i Stensjön i Dalarna i maj. Tolv års fängelsestraff blir tretton år och mannen utvisas på livstid.

De två männen var osams och det har framkommit att 50-åringen ville att 46-åringen skulle döda sina döttrar, vilket han vägrade.

””
Annons

Åklagaren har hävdat att mordet var hedersrelaterat, men tingsrätten menade att det inte kunde bevisas att det var planerat. Männen hade varit i slagsmål innan och saxattacken kunde ha varit en reaktion på det, menade de.

Det menar även hovrätten. Däremot poängterar de att 50-åringens uppgifter "inte motsäger utan i stället ger stöd för" att osämjan berodde på att 46-åringen inte agerat mot sin fru och döttrar såsom han ville, utifrån saker som påståtts om dem inom släkten.

””

För familjmedlemmarna, som lever med skyddade identiteter, är beskedet att 50-åringen aldrig får återvända till Sverige av stor vikt, säger målsägarbiträdet. De har inte för avsikt att överklaga domen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons