Annons
Nyheter

Högst förtroende för Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra är nu den partiledare som har högst förtroende, enligt Novus senaste sammanställning av väljaropinionen. Hon är även den partiledare som tydligast stärkt sitt förtroende jämfört med förra månadens mätning.(TT)
Publicerad 13 maj 2016

Anna Kinberg Batra är nu den partiledare som har högst förtroende, enligt Novus senaste sammanställning av väljaropinionen. Hon är även den partiledare som tydligast stärkt sitt förtroende jämfört med förra månadens mätning.

I den senaste mätningen, genomförd andra veckan i maj är det 34 procent i Novus panel som uttrycker att de har ganska eller mycket stort förtroende för henne som partiledare, jämfört med 27 procent i förra månadens mätning. Kinberg Batra går därmed om Annie Lööf (C) som haft förstaplatsen i Novus mätningar sedan augusti 2015. Statsminister Stefan Löfven (S) är kvar på tredjeplatsen med 25 procent.

Annons

Samtidigt är det fler i panelen som uttrycker att de har ett lågt förtroende för partiledarna än ett högt förtroende och Novus konstaterar att förtroendet överlag för partiledarna är lägre nu än under föregående mandatperiod.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons