Annons
Nyheter

Ung kvinna erkänner mord i Dalarna

Fyra personer är häktade för mordet på en kvinna i Dalarna. En av dem, en 20-årig kvinna, har erkänt gärningen. Ytterligare fyra personer är anhållna misstänkta för att vara inblandade i mordet. I lördags hittades en död kvinna vid ett vattenfyllt gruvhål utanför Långshyttan i Hedemora kommun.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

I lördags hittades en död kvinna vid ett vattenfyllt gruvhål utanför Långshyttan i Hedemora kommun. Kvinnan, som var i 60-årsåldern, hade anmälts försvunnen den 28 juni. Men polisen tror att kvinnan mördats redan den 17 juni.

Under helgen greps och anhölls sju personer misstänkt för inblandning i mordet. En åttonde person, som var anhållen i sin frånvaro, kom självmant till polisen i söndags kväll. De misstänkta, fem män och tre kvinnor, är i åldrarna 20 till 45 år.

””
Annons

I söndags häktades tre män och en 20-årig kvinna på sannolika skäl misstänkta för mord. Kvinnan har erkänt gärningen och två av männen medger att de är inblandade. Den tredje häktade mannen förnekar brott.

Det är inte klart när häktningsförhandlingarna ska hållas för de fyra som är anhållna.

De misstänkta har varit bekanta med den döda kvinnan. Vad motivet till mordet skulle kunna vara vill inte polis eller åklagare uttala sig om ännu.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons