Annons
Nyheter

Gryningsräd mot elva misstänkta bilbrännare

Polisen har genomfört en gryningsräd mot flera adresser i Västra Frölunda i Göteborg. - Elva personer är frihetsberövade. Vi har fått tag på alla som vi sökte i dagens hämtningar, säger Christian Nylén, biträdande chef i lokalpolisområde syd till TT.(TT)
Publicerad 3 december 2018

Tidigt på måndagsmorgonen slog polisen i Västra Götaland till mot flera adresser i Göteborg, de flesta i närområdet där över 60 bilar eldhärjades i kvarteren runt Frölunda Torg den 13 augusti.

””

Polisen har tidigare topsat ett 30-tal personer. Topsningen skulle göra det möjligt att jämför deras dna med blodspår på brottsplatsen. Men det är inte bekräftat att dagens polisinsats är ett resultat av den masstopsningen.

””
Annons

Sammanlagt har polisen nu fjorton misstänkta för bilbränderna, av vilka tolv sitter frihetsberövade. Förra måndagen greps och häktades en person misstänkt för inblandning. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov skadegörelse och våldsamt upplopp. Han förnekar brott.

En annan man i 20-årsåldern har suttit häktad i tre månader för påstådd medverkan i de upploppsliknande brandattackerna. Han släpptes dock för ett par veckor sedan, men är fortfarande misstänkt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons