Annons
Nyheter

Göteborg riskerar kännbart skolvite

Göteborgs stad riskerar vite på en miljon kronor om situationen på Lövgärdesskolan inte förbättras. Det är Skolinspektionen som skärper tonen, eftersom bristerna som påpekades i våras ännu inte har åtgärdats. Det Skolinspektionen kritiserar är den stökiga och otrygga miljön.(TT)
Publicerad 11 december 2015

Göteborgs stad riskerar vite på en miljon kronor om situationen på Lövgärdesskolan inte förbättras. Det är Skolinspektionen som skärper tonen, eftersom bristerna som påpekades i våras ännu inte har åtgärdats.

Det Skolinspektionen kritiserar är den stökiga och otrygga miljön. Elever slåss med varandra eller kryper runt på golvet under lektioner, särskilt om det är en vikarie i klassen. Det kan vara så stökigt att ordinarie lärare får avbryta sina egna lektioner för att styra upp situationen. I de gemensamma utrymmena, som korridorer och i matsal, förekommer ofta att elever skriker, knuffas och springer omkring. Enligt Skolinspektionen har problemen förvärrats efter dess förgående besök.

Annons

Lövgärdesskolan klarar inte heller att motarbeta kränkningar, då det ofta händer att elever blir mobbade. Skolan ger inte heller alla elever som behöver extra stöd i undervisningen.

Skolan har cirka 380 elever i årskurs 4-9.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons