Annons
Nyheter

Polis på plats i Tensta efter nattens skjutning

Fyra yngre män skadades i en skottlossning i Tensta i nordvästra Stockholm i natt. En av de skadade råkade passera just när skottlossningen pågick och träffades av en rikoschett. Polisen har startat ett omfattande utredningsarbete och finns på plats för att trygga de boende i området.(TT)
Publicerad 7 juni 2018

Polisen larmades vid 00.30-tiden natten mot torsdag av flera personer som hört en trolig skottlossning. I området hittades tre personer som var skottskadade i nedre delen av kroppen och som fick föras till sjukhus.

””

En av de fyra skadade är en person som råkade passera på en bro ovanför Tenstastråket just vid händelsen. Personen ringde in till polisen efter att skottlossningen var över och berättade att denne fått en ytlig skada på benet. Mannen hade träffats av en rikoschett och i det här fallet har polisen gjort en anmälan om vållande till kroppsskada.

Annons

Under dagen och eftermiddagen har polisen varit på plats i området i Tensta för att knacka dörr och fånga upp fler vittnesuppgifter.

””

Avspärrningarna hävdes på förmiddagen efter att teknikerna var klara med brottsplatsundersökningen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons