Annons
Nyheter

Full bakom ratten - friad av domstol

Raggaren var rejält på fyllan och satt bakom ratten på sin cabriolet. Han gasade och lät däcken spinna loss på en parkering i så kallade burnouts. Polisen ingrep och raggaren, som är i 40-årsåldern, åtalades för rattfylleri.(TT)
Publicerad 1 mars 2016

Raggaren var rejält på fyllan och satt bakom ratten på sin cabriolet. Han gasade och lät däcken spinna loss på en parkering i så kallade burnouts. Polisen ingrep och raggaren, som är i 40-årsåldern, åtalades för rattfylleri.

Men nu frias han från misstankarna, eftersom tingsrätten anser att det inte finns tillräckliga bevis för fällande dom, rapporterar Östra Småland.

Annons

Domstolen slår fast att lagens krav är att mannen måste ha "fört bilen", vilket betyder att fordonet måste ha förflyttats.

Rätten lutar sig bland annat mot ett avgörande från Högsta domstolen. Av prejudikatet framgår att det kan räcka med någon enstaka meter för en fällande dom.

Tingsrätten anser att det är troligt att raggarens bil rörde på sig, däremot finns inga bevis för hur mycket. Därmed anser domstolen att det inte finns någon möjlighet att döma honom för rattfylleri, rapporterar tidningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons