Annons
Nyheter

Frias i hovrätten efter kidnappning

Fem män från Sundsvall dömdes till fleråriga fängelsestraff förra året för bland annat människorov och grov misshandel. Detta efter att de i september i fjol fört bort två personer och utsatt dem för hot och våld. De två offren tvingades in i bagageluckan på en bil och kördes i väg.(TT)
Publicerad 1 mars 2016

Fem män från Sundsvall dömdes till fleråriga fängelsestraff förra året för bland annat människorov och grov misshandel. Detta efter att de i september i fjol fört bort två personer och utsatt dem för hot och våld. De två offren tvingades in i bagageluckan på en bil och kördes i väg. Ett av offren blev även knivskuren på skinkorna.

Nu sänker hovrätten domen mot alla fem - två frias helt från misstankarna om människorov och slipper fängelsestraff, skriver Sundsvalls tidning. En av dem döms till villkorlig dom och den andre till skyddstillsyn.

Annons

De tre andra männen får sina fängelsestraff sänkta. Mannen som fick det längsta fängelsestraffet i tingsrätten, fyra år och nio månader, får i stället tre år och sex månader. Det var också han som ristade ett av offren på skinkorna, samt var beväpnad med pistol.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons