Annons
Nyheter

Förundersökning mot polischef

Ett uppmärksammat polisbråk utreds nu av åklagare. En förundersökning har inletts mot Lena Tysk, polischef i Västmanland, efter uppgifterna om att hon hotat en poliskollega. Under tiden som utredningen pågår blir Lena Tysk omplacerad till regionkansliet, skriver polisen region Mitt i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 1 november 2016

Ett uppmärksammat polisbråk utreds nu av åklagare. En förundersökning har inletts mot Lena Tysk, polischef i Västmanland, efter uppgifterna om att hon hotat en poliskollega.

Under tiden som utredningen pågår blir Lena Tysk omplacerad till regionkansliet, skriver polisen region Mitt i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt regionpolischefen Carin Götblad är det "viktigt att rättsprocessen får verka ostört och att ingen döms på förhand".

SVT Nyheter Västmanland har tidigare rapporterat om bråket. Flera olika källor har berättat för SVT om hur Lena Tysk fick ett utbrott och verbalt attackerade en lokal polischef. Enligt källorna tryckte hon upp sin mobiltelefon i kollegans ansikte och sade "har du pratat om det här i media är du död".

Lena Tysk anmälde sig själv till polismyndighetens enhet för särskilda utredningar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons