Annons
Nyheter

Fortsatt tapp för äldre tv-teknik

Antalet tv-abonnemang i kabel-, satellit- och marknät fortsätter att minska. Störst är tappet för marksänd tv som hade minskat med fyra procent till 547 000 abonnemang vid förra halvårsskiftet. Tv-mottagning via gammaldags antenn är nu den minsta av de tre plattformarna, enligt Post- och telestyrelsen (PTS).(TT)
Publicerad 2 februari 2016

Antalet tv-abonnemang i kabel-, satellit- och marknät fortsätter att minska. Störst är tappet för marksänd tv som hade minskat med fyra procent till 547 000 abonnemang vid förra halvårsskiftet. Tv-mottagning via gammaldags antenn är nu den minsta av de tre plattformarna, enligt Post- och telestyrelsen (PTS).

Den enda distributionstekniken som växer är fiber, så kallad ip-tv, som å andra sidan ökar kraftigt. Sista juni 2015 såg 655 000 hushåll på tv via fiber, en ökning med 126 000 abonnemang eller 24 procent jämfört med samma tidpunkt ett år tidigare.

Annons

Knappt 7 procent, eller 290 000 hushåll, hade enbart tillgång till fri-tv, vilket innebär SVT:s samtliga kanaler samt TV4 och TV6.

I PTS individundersökning 2015 uppgav en knapp fjärdedel att de tittade endast på traditionell tablå-tv medan 11 procent uppgav att de enbart använde strömmade tjänster.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons