Annons
Nyheter

Vattenfall erbjuder hotell för värst drabbade

Fortfarande är omkring 20 000 elkunder i Upplands och Stockholms kustområden utan ström, och det kan ta en vecka innan ledningarna är lagade. Nu lovar Vattenfall att deras kunder ska få ersättning för att ta in på hotell och äta ute om de inte kan bo kvar hemma.(TT)
Publicerad 4 januari 2019

Reparationerna efter Alfridas härjningar i kustområdena drar ut på tiden. Det är ett stort jobb att ta sig fram i skogarna och få bort träden som fallit över elledningarna, enligt elbolagen.

Vattenfall har omkring 19 000 strömlösa kunder, framför allt i Roslagen och Norrtälje kommun. I torsdags meddelade Vattenfall att det tar en vecka till innan reparationsarbetena är klara.

””
Annons

Elverk körs ut

Enligt Vattenfall försöker man hjälpa drabbade kunder så gott det går, till exempel körs elverk ut till kommunerna, som får avgöra var de behövs mest.

””
””

Prioriterar fastboende

Alla elbolag har mycket folk ute i skogarna just nu, och försöker laga de trasiga ledningarna. Johan Aspegren, presschef på Eon som just nu har 556 strömlösa kunder i hela Stockholms län, berättar att arbetet ändå tar tid att åtgärda helt.

””

Kruxet är att det tar lika mycket tid att laga ett fel på en ledning som försörjer många elkunder som det gör att fixa en liten elledning, förklarar han.

Ellevio har lyckats laga de flesta av sina trasiga ledningar, men fortfarande är 50 kunder i Vallentuna utan el, enligt Oskar Tornberg på Ellevios pressjour.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons