Annons
Nyheter

Förskolepedofil kunde inte stå emot

Den 40-årige pedofilen var medveten om att han inte borde jobba med barn, men kunde till slut inte stå emot sin sexuella läggning. Nu får mannen, som har erkänt, sin dom för grova sexuella övergrepp mot 20 unga flickor.(TT)
Publicerad 11 december 2015

I mitten av juli i år kunde den 40-årige mannen gripas efter att han antastat en tioårig flicka i en butik där han jobbade på nöjesparken High Chaparral i Småland. Utan det gripandet hade antagligen inte pedofilhärvan på förskolor i Kristianstad kunnat avslöjas.

””

Inte allvarligt psykiskt störd

Annons

I förhör började mannen berätta om att han filmat grova övergrepp mot barn på förskolor där han jobbat under tiden mars 2014-juni 2015. Fyra flickor, ett och två år gamla, ska ha blivit våldtagna. Ytterligare 15 förskoleflickor, ett till tre år gamla, har utsatts för grova sexuella övergrepp. Mannen har erkänt gärningarna.

Enligt den rättspsykiatriska undersökningen har mannen diagnosen pedofili, men han bedöms inte lida av någon allvarlig psykisk störning och han kan därför dömas till fängelse i eftermiddag när Kristianstads tingsrätt kommer med sin dom.

Barnskötaren var medveten om att det var olämpligt att arbeta inom barnomsorgen med hans sexuella läggning. Mannen har uppgett att han har försökt att undvika situationer där han varit ensam med avklädda barn, men att detta inte har fungerat.

Valde ut unga flickor

Mannen valde ut barn i yngre ålder för att det var naturligt att flickorna var avklädda vid blöjbyten och inte skulle kunna berätta om övergreppen. Under 2013 började 40-åringen att stjäla underkläder från barn han jobbade med, men har berättat att han bränt upp dem av rädsla för att bli upptäckt. Vid husrannsakan hittades dock 300 barntrosor i mannens bostad.

Företrädare för hans offer krävde vid rättegången närmare 1,6 miljoner kronor i skadestånd. Åklagaren Pär Andersson yrkade på ett fängelsestraff för mannen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons