Annons
Nyheter

Förlängd utredning av dödlig polisskjutning

Utredningen av den händelse då polis sköt 20-årige Eric Torell till döds förlängs på begäran av två av de misstänkta polismännen, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Utredningen av den händelse då polis sköt 20-årige Eric Torell till döds förlängs på begäran av två av de misstänkta polismännen, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Förundersökningen befinner sig i sin slutfas och ärendet är på slutdelgivning, vilket betyder att de som misstänks för brott får ta del av det material som åklagaren har samlat in. Senast den 6 mars skulle de misstänkta lämna sina synpunkter på utredningen, men de får nu respit till den 25 mars.

Annons

En av de misstänkta har begärt att två poliser ska höras. Dessa är tidigare inte hörda i ärendet. En annan misstänkt har anlitat en person för att skriva ett utlåtande som ska ha betydelse för frågan om åtal.

"Det är viktigt att framhålla att det inte är säkert att åtal kommer att väckas. Det beslutet fattar jag först efter att slutdelgivningen är klar den 25 mars och eventuella kompletteringar genomförts", säger åklagaren Martin Tidén i pressmeddelandet.

Dödsskjutningen av Eric Torell, som hade Downs syndrom, skedde i Vasastan i Stockholm i augusti.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons