Annons
Nyheter

Förfalskningshärva krympte i rätten

Hovrätten ändrar tingsrättens dom mot de två män som misstänktes ha tillverkat mängder med förfalskade id-handlingar. Polisen slog till mot en lokal i Årsta i södra Stockholm där männen greps. Bland beslagen fanns ett norskt körkort i namnet Brad Pitt med ett fotografi på skådespelaren.(TT)
Publicerad 5 februari 2016

Hovrätten ändrar tingsrättens dom mot de två män som misstänktes ha tillverkat mängder med förfalskade id-handlingar. Polisen slog till mot en lokal i Årsta i södra Stockholm där männen greps. Bland beslagen fanns ett norskt körkort i namnet Brad Pitt med ett fotografi på skådespelaren.

Männen misstänktes bland annat för att ha tillverkat falska pass, körkort och parkeringstillstånd. Enligt åklagaren handlade det om flera hundra falska handlingar. Männen dömdes i tingsrätten till fängelse i tre år och elva månader vardera. Men männen överklagade och hovrätten river nu upp stora delar av domen. Enligt hovrätten ska männen dömas för att enbart ha framställt ett tiotal falska handlingar.

Annons

Männen döms av hovrätten till fängelse i ett år och fem månader vardera för bland annat urkundsförfalskning. En av männen utvisas och får inte komma tillbaka på fem år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons