Annons
Nyheter

Fler olyckor med vattenskoter

Antalet olyckor med vattenskoter har ökat kraftigt. Under 2015 fick 12 personer föras till sjukhus, varav några med allvarliga skador. Året dessförinnan var det bara en enda person som behövde sjukhusvård, rapporterar Blekinge läns tidning, och hänvisar till siffror som nyhetsbyrån Siren tagit fram.(TT)
Publicerad 11 juli 2016

Antalet olyckor med vattenskoter har ökat kraftigt. Under 2015 fick 12 personer föras till sjukhus, varav några med allvarliga skador. Året dessförinnan var det bara en enda person som behövde sjukhusvård, rapporterar Blekinge läns tidning, och hänvisar till siffror som nyhetsbyrån Siren tagit fram.

Enligt Transportstyrelsen är de flesta inblandade över 40 år gamla. Rätt skyddsutrustning är det starkaste tipset för att klara sig bra på skotern. Bland annat har flera liv räddats då nödställda åkare haft vattenskyddade mobiltelefoner att ringa från när de varit nödställda.

Annons

Ett förslag om förarbevis och åldergräns på vattenskoter är nu ute på remiss. Hittills i år har en person förts till sjukhus.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons