Annons
Nyheter

Fler använder bälte i bussen

Nära fyra av fem resenärer uppger att de alltid använder bälte när de åker expressbuss, visar en undersökning som Swebus gjort bland sina resenärer. Då undersökningen genomfördes för ett år sedan uppgav två tredjedelar av de tillfrågade att de använder bälte i bussen.(TT)
Publicerad 3 februari 2016

Nära fyra av fem resenärer uppger att de alltid använder bälte när de åker expressbuss, visar en undersökning som Swebus gjort bland sina resenärer.

Då undersökningen genomfördes för ett år sedan uppgav två tredjedelar av de tillfrågade att de använder bälte i bussen.

Annons

Trots ökningen av bältesanvändningen i bussarna är det långt kvar till hur det är när samma personer åker bil, 97 procent uppger att de alltid använder bältet i bilen.

"Vårt mål är att det ska bli lika självklart att använda bältet på bussen som i bilen", säger Patrik Wadenhed, trafikchef på Swebus, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Sedan 1999 är det lag på att använda bältet ombord på bussen om det finns ett bälte installerat. Bussföraren är skyldig att före färd upplysa passagerarna om att bältet ska användas. Men det är passageraren som ansvarar för att använda bältet och som får stå till svars i en poliskontroll.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons