Annons
Nyheter

Fel visa lägenhet där man bar blöja

Justitieombudsmannen riktar kritik mot Kronofogden som genomförde en visning av en lägenhet i Malmö när mannen som ägde bostaden satt i köket - endast iförd en blöja. Det var i juni 2016 som visningen ägde rum inför en exekutiv försäljning av lägenheten. Åtta till tio personer kom till visningen.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

Justitieombudsmannen riktar kritik mot Kronofogden som genomförde en visning av en lägenhet i Malmö när mannen som ägde bostaden satt i köket - endast iförd en blöja.

Det var i juni 2016 som visningen ägde rum inför en exekutiv försäljning av lägenheten. Åtta till tio personer kom till visningen. Ägaren, en sjuk äldre man, öppnade dörren och var vid tillfället naken - något som personal från Kronofogden var medveten om på förhand kunde hända.

Annons

Mannen ombads att klä på sig men vandrade då in i bostaden och satte på sig endast blöjan. Han tog också undan en blöt blöja som låg på golvet och slängde den.

Trots att mannen satt i köket endast iförd blöjan genomfördes visningen, även om spekulanter reagerade på hur man kunde "slänga ut en gammal sjuk människa".

JO skriver i sin kritik att den enskilde alltid ska behandlas med respekt och värdighet. Visningen borde inte ha genomförts.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons