Annons
Nyheter

Färre svenskar drabbas av vägglöss

Efter att saneringar av vägglöss ökat kraftigt under flera år har trenden nu vänt. Under 2018 genomförde saneringsfirman Anticimex 6 procent färre saneringar i hela landet jämfört med året innan. "Anledningen till att saneringarna minskat i år beror förmodligen på bättre och effektivare saneringsmetoder.(TT)
Publicerad 3 april 2019

Efter att saneringar av vägglöss ökat kraftigt under flera år har trenden nu vänt. Under 2018 genomförde saneringsfirman Anticimex 6 procent färre saneringar i hela landet jämfört med året innan.

"Anledningen till att saneringarna minskat i år beror förmodligen på bättre och effektivare saneringsmetoder. En annan anledning är att man är mer medveten om problematiken i dag och att man anlitar oss i större utsträckning i förebyggande syfte", säger Håkan Kjellberg, skadedjursexpert på Anticimex, i ett pressmeddelande.

Annons

Vägglussaneringarna ökar dock fortfarande i 9 av 21 län och skillnaderna är fortsatt väldigt stora jämfört med för fem år sedan. 2018 genomfördes 16 359 saneringar, vilket är en ökning med 36 procent sedan 2014 då 11 988 saneringar utfördes.

Hotell och bostäder är värst drabbade, men sanering blir också allt vanligare på kollektiva färdmedel som båtar, tåg och flygplan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons