Annons
Nyheter

Dubbelmördare avrättad i Florida

En 57-årig man avrättades sent under torsdagskvällen lokal tid i Florida i USA. Mannen, Michael Lambrix, dömdes 1984 till döden för två mord han begick året före. Det är den andra dödsdomen som verkställs i Florida sedan delstaten åter började avrätta fångar i augusti, efter ett tidigare moratorium.(TT)
Publicerad 6 oktober 2017

En 57-årig man avrättades sent under torsdagskvällen lokal tid i Florida i USA. Mannen, Michael Lambrix, dömdes 1984 till döden för två mord han begick året före.

Det är den andra dödsdomen som verkställs i Florida sedan delstaten åter började avrätta fångar i augusti, efter ett tidigare moratorium.

Annons

I början av 2016 kom Högsta domstolen i USA fram till att Florida dömde människor till döden på ett sätt som inte var förenligt med den amerikanska konstitutionen. Sedan dess har delstaten gjort ändringar i lagstiftningen och numera krävs det att juryn i ett mål är helt enig för att en åtalad person skall kunna dömas till döden.

Michael Lambrix överklagade sin dom vid flera tillfällen och pekade bland annat på att juryn i hans fall inte varit samstämmig. Detta avslogs dock med hänvisning till att de nya lagarna inte går att tillämpa på fall som sträcker sig längre bak i tiden än 2002.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons