Annons
Nyheter

Döms för mer än 100 barnvåldtäkter

En 23-årig man döms till fem års fängelse för våldtäkt mot barn vid cirka 130 tillfällen. Brotten har begåtts mot två minderåriga flickor som han haft en relation med. Båda relationerna inleddes när flickorna var 13 år.(TT)
Publicerad 5 juni 2018

Som 17-åring inledde han först en relation med en 13-årig flicka och sedan, när det tog slut efter några månader, med en annan 13-årig flicka som han var ihop med i fyra år. För barnvåldtäkterna döms han att betala 195 000 kronor i skadestånd till den ena flickan och 230 000 kronor till den andra.

Han har under rättegången sagt att han varit medveten om att det inte är tillåtet att ha sex med någon som är under 15 år, men att han inte förstått hur allvarligt andra ser på brottet.

Annons

Mannen döms också för koppleri, eftersom han arrangerat så att en av flickorna sålt sexuella tjänster till andra. Flickan har sagt att hon gick med på detta eftersom pojkvännen ville det och för att han skulle tycka om henne. Enligt flickan skedde det med 22 olika män som hon minns, men hon säger att hon förträngt många minnen. Åklagaren ansåg att mannen borde dömas för grovt koppleri, men enligt domstolen har det inte handlat om en sådan systematik och råhet att brottet kan dömas som grovt.

Han döms även för ytterligare våldtäkter vid två tillfällen samt misshandel och grov misshandel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons