Annons
Nyheter

Dömd för över 200 sexövergrepp på syster

En 17-årig pojke har dömts i Helsingborgs tingsrätt för mer än 200 sexuella övergrepp på sin syster. Under två års tid, när systern var 14-15 år gammal, smög pojken in till henne flera gånger i veckan och utsatte henne för sexuella handlingar, rapporterar Kvällsposten.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

En 17-årig pojke har dömts i Helsingborgs tingsrätt för mer än 200 sexuella övergrepp på sin syster. Under två års tid, när systern var 14-15 år gammal, smög pojken in till henne flera gånger i veckan och utsatte henne för sexuella handlingar, rapporterar Kvällsposten.

Han trodde att hon sov, men flickan har berättat att hon vaknade när han kom in men att hon var för rädd och chockad för att visa att hon var vaken, så hon lät det hända, enligt tingsrätten.

Annons

Inget av syskonen har låtsats om vad som hänt under dagtid, men efter att flickan berättat för en kompis uppdagades övergreppen.

Brodern har erkänt och påföljden blir sex månaders vistelse på ett behandlingshem för unga med sexuella beteendeproblem där han ska få terapi. Han ska också betala 90 000 kronor i skadestånd till systern. Om han hade dömts till fängelse skulle straffvärdet ha legat på ett års fängelse.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons