Annons
Nyheter

Busch Thor: "Köp inte skitsnacket"

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor uppmanar invandrare att ta till sig svenska värderingar och lära sig språket. - Slå armarna om Sverige, sade hon i sitt tal på Järvaveckan. På tisdagskvällen var det KD-ledarens tur att ställa sig på scenen vid Spånga idrottsplats i nordvästra Stockholm.(TT)
Publicerad 12 juni 2018

På tisdagskvällen var det KD-ledarens tur att ställa sig på scenen vid Spånga idrottsplats i nordvästra Stockholm.

Hon valde att bland annat tala om hur man blir en del av Sverige. KD-ledaren uppmanade åhörarna att inte lyssna på de som hävdar att det inte finns något typiskt svenskt att integrera sig i.

Annons

"Bullshit"

””
””

Hon uppmanade också åhörarna att inte "köpa snacket" om att integration innebär att Sverige ska förändras för att göra det lättare för nyanlända.

Är stolta

””

Hon uppgav att "vi" i Sverige tycker att det är jätteroligt att skämta om våra traditioner och vår historia, men att vi i grund och botten är "stolta över det land vi byggt".

Busch Thor talade också om att de kulturella koderna bygger på värderingar.

””

Invandrartäta områden

Järvaveckan äger rum mellan invandrartäta bostadsområden i nordvästra Stockholm som polisen pekat ut som särskilt utsatta.

””

Hon lanserade också ett KD-förslag. Partiet vill göra det obligatoriskt för kommunerna att erbjuda öppen förskola med språkundervisning för nyanlända mammor och vill att staten satsar 200 miljoner kronor.

Busch Thor tog också upp våldet mot kvinnor och hedersvåldet.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons