Annons
Nyheter

Håll i hatten - stormbyar drar in

Veckan får en stormig avslutning, åtminstone i Skåne, där SMHI klass 2-varnar för stormbyar under fredagen. Trafikverket har bestämt sig för att ställa in tåg på flera sträckor av säkerhetsskäl. Hela södra Götaland väntas få mycket hårda västliga vindbyar.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Hela södra Götaland väntas få mycket hårda västliga vindbyar. Orsaken är ett omfattande lågtryck som närmar sig från de brittiska öarna och som kom in över Sverige under natten.

””

Som blåsigast blir det under fredagseftermiddagen.

””
Annons

Inställd tågtrafik

Av säkerhetsskäl ställer Trafikverket in tågtrafik på ett antal sträckor från klockan 14 fredag eftermiddag och framåt. När tågtrafiken kommer igång igen är oklart, men Trafikverket räknar med att det blir tidigast på lördag klockan 12, efter att tågbanorna inspekterats och eventuella reparationer genomförts.

Sträckor som berörs är Helsingborg-Åstorp, Kristianstad-Karlshamn, Simrishamn-Helsingborg via Teckomatorp, Helsingborg-Ängelholm, Kristianstad-Karlskrona samt Maria-Helsingborg. SJ:s snabbtåg mellan Malmö och Göteborg kommer att köra en annan väg än vanligt och kommer inte att passera Helsingborg.

Plötslig ishalka

Längs ostkusten från Uppsala län ner till Kalmar län har SMHI utfärdat klass 1-varning för plötslig ishalka.

Samtidigt kommer ett nederbördsområde att sprida sig långsamt norrut över Sverige. I de södra delarna av landet blir det regn, men från norra Värmland och norra Dalarna och vidare upp över landet blir det snöfall, som kan bli ymnigt natten till fredag och en bit in på fredagen.

Detta kan innebära problem i trafiken.

””

När lågtrycket lämnar blir det nordliga vindar och därmed kallare under lördagen.

TT: Är det ingen ljusning i sikte?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons