Annons
Nyheter

Biprodukt från bryggeri erbjuds bönder

Bönder i trakterna av Grängesberg i södra Dalarna erbjuds hjälp under betesbristen i form av en biprodukt från öltillverkning. Det är bryggerijätten Spendrups som erbjuder drav - en restprodukt från öltillverkningen - som foderersättning.(TT)
Publicerad 13 juli 2018

Bönder i trakterna av Grängesberg i södra Dalarna erbjuds hjälp under betesbristen i form av en biprodukt från öltillverkning.

Det är bryggerijätten Spendrups som erbjuder drav - en restprodukt från öltillverkningen - som foderersättning. I normala fall används drav som energikälla i bryggeriet, men det kommer nu att ersättas av träpellets.

Annons

Spendrups, Sveriges Nötköttsproducenter och ett lokalt åkeri samverkar nu för att erbjuda drav till försäljning och leverans. Det rör sig om cirka 100 ton per dag.

"Tillsammans för vi en dialog med ett 60-tal bönder inom en radie av 25 mil från Grängesberg. Vi hoppas att det här kan bidra till att lindra den akuta situationen för bönderna", säger Helena Nylén, varuförsörjningsdirektör vid Spendrups, i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons