Annons
Nyheter

Bebis nekades ambulans - SOS utreds

En mamma ramlade i trappan med sitt fem veckor gamla spädbarn. Men när hon ringde SOS Alarm ville de inte skicka någon ambulans. Nu utreds händelsen, som inträffade i våras, av Inspektionen för vård och omsorg (IVO), rapporterar P4 Sörmland.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

En mamma ramlade i trappan med sitt fem veckor gamla spädbarn. Men när hon ringde SOS Alarm ville de inte skicka någon ambulans. Nu utreds händelsen, som inträffade i våras, av Inspektionen för vård och omsorg (IVO), rapporterar P4 Sörmland.

Kvinnan fick efter olycksfallet själv köra till sjukhuset med barnet, som på väg dit förlorade medvetandet flera gånger på grund av smärta. Väl på sjukhuset konstaterades det sedan att barnet hade fått åtta brutna revben och en skallfraktur.

Annons

SOS Alarm har av IVO uppmanats att lämna ut ljudfilen med mammans larmsamtal, men det har dröjt och IVO har hotat med 50 000 kronor i vite om filen inte lämnas ut.

””

Att det har dröjt förklarar hon med att det tekniskt är mer komplicerat att lämna ut ljudfiler jämfört med utskrifter, bland annat utifrån patientsekretess.

Barnet ska efter händelsen må bra, rapporterar radion.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons