Annons
Nyheter

Ätstörningar och adhd i fokus

Socialstyrelsen ska på uppdrag av regeringen se över kunskapsläget kring två grupper. Det handlar dels om vård av personer med ätstörningar, dels om konsekvenser för vuxna med diagnosen adhd i samband med till exempel sjukskrivningar och arbetslöshet.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Socialstyrelsen ska på uppdrag av regeringen se över kunskapsläget kring två grupper. Det handlar dels om vård av personer med ätstörningar, dels om konsekvenser för vuxna med diagnosen adhd i samband med till exempel sjukskrivningar och arbetslöshet. En miljon kronor avsätts till uppdraget om ätstörningar och två miljoner till uppdraget om adhd. Det senare ska genomföras i samråd med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Socialminister Annika Strandhäll (S) säger i ett pressmeddelande att hon gärna vill se någon form av nationellt stöd till vården av personer med ätstörningar och att alla som kan jobba ska ges möjlighet att göra det.

Annons

"Vi ser att det finns en risk att personer med adhd-diagnos får sämre förutsättningar att komma in på arbetsmarknaden efter arbetslöshet och sjukskrivning", säger Strandhäll.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons