Allt fler kommuner fjädervägrar

Flera kommuner i Sverige vägrar att påskpynta med fjädrar som kommer från kalkoner. De vill inte stödja hur djuren behandlas. Organisationen Djurens rätt har gjort en kartläggning om var påskfjädrar i Sverige kommer från, skriver P4 Östergötland.(TT)
Publicerad 19 mars 2017

Organisationen Djurens rätt har gjort en kartläggning om var påskfjädrar i Sverige kommer från, skriver P4 Östergötland. Resultatet av den är att de flesta fjädrar har vuxit på kalkoner som har fötts upp i USA:s köttindustri.

I Örnsköldsvik fattade man beslutet om att fjädervägra för några år sedan.

””
””

Hittills har 19 svenska kommuner anmält till organisationen Djurens rätt att de vägrar att påskpynta med fjädrar från kalkon. Det kan jämföras med nio kommuner förra året.

Camilla Björkbom, förbundsordförande för organisationen, tror att ökningen beror på att fler får kunskap om var fjädrarna kommer från.

””

Nu hoppas Camilla Björkbom att fler kommuner ska skippa djurfjädrar och i stället använda sig av alternativt påskpynt, exempelvis plastband och färgglada band. Konstgjorda fjädrar tycker hon att man ska använda endast om man kan säkerställa att de är syntetiska.

””

TT