GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

15-åring skolstrejkar för klimatet

Greta Thunberg är 15 år och djupt engagerad i klimatfrågan. Därför skolstrejkar hon utanför riksdagshuset i Stockholm och tänker fortsätta med det fram till valet. - Eftersom ingen annan gör någonting för klimatet så vill jag göra det.(TT)
Publicerad 22 augusti 2018
””

Hon väcker uppmärksamhet där hon sitter, stillsamt ätande lite frukt. Intill henne står ett plakat med texten "Skolstrejk för klimatet".

Människor stannar till, några kommer med frågor och andra med uppmuntrande ord.

TT: Vad har du för mål med din skolstrejk?

””

Enligt Metro har flera barn anslutit sig till strejken.

Greta Thunberg säger att det inte görs tillräckligt i dag. Under skoltid tänker hon därför sitta där hon sitter fram till valdagen.

Hennes mamma är operasångaren Malena Ernman. Pappa Svante Thunberg hälsar att föräldrarna inte kan ställa sig bakom skolstrejken, men att han som medmänniska förstår dotterns beslut.

TT: Vad säger dina föräldrar?

””

Ernman skriver på Twitter:

"Som förälder uppmanar jag henne gå i skolan. Som medmänniska förstår jag viljan att synliggöra hållbarhetskrisen vi befinner oss i. Aktionen är partipolitiskt obunden".

TT