Annons
Nyheter

Zachrisson: Döden är den eviga semestern

Zacharias Zachrisson slutade som trummis i Tussilago på grund av scenskräck - och kastade sig i stället rakt in i en solokarriär. Nu släpper Lykke Lis bror sin första ep som Vacation Forever.(TT)
Publicerad 12 juli 2018

Utan någon större erfarenhet av trummor började Zacharias Zachrisson sin musikaliska bana i Tussilago, när konststudierna inte längre kändes tillräckligt givande. Hösten 2015 avslöjade han däremot att han tänkte hoppa av bandet för att gå sin egen väg. Både på grund av rädslan för att stå på scenen och att han inte ville kompromissa i den konstnärliga visionen.

””

"Tropical emo"

Annons

Ep:n släpper han under namnet Vacation Forever, och låtarna blev till i ett soligt Los Angeles, med Jeff Bhasker som exekutiv producent. Samtidigt som arbetet med albumet pågick, gick även hans mamma bort, den tidigare Tant Strul-sångerskan och fotografen Kärsti Stiege, någonting som påverkade musiken.

””

Stiege är inte det enda kända namnet i familjen. Zachrisson är även bror till Lykke Li och son till Johan "Zilverzurfarn" Zachrisson, vilket har gjort att han umgåtts i musikkretsar långt innan han själv började med musik.

””

Alltid brustet hjärta

Namnet Vacation Forever kom Zacharias Zachrisson på under ett besök i Indien. Trots att han under sin barndom tillbringat mycket tid på resande fot, syftar namnet inte på en riktig semester - utan den eviga vilan.

TT: Hur mycket tänker du på döden?

””

Förutom den kommande ep:n släpps ytterligare en i augusti. Till en början var planen att det skulle bli ett album, men låtarna delades upp för att de inte skulle försvinna i bruset.

TT: Vad driver dig i musiken?

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons