Annons
Nyheter

Vikingarna, OS-mästare och 50 000 danssugna

På söndag samlas dansälskande nordbor över landsgränserna då Dansbandsveckan i Malung drar igång. - Vi är Nordens största dansbandsarrangemang. I år kommer till och med ett chartrat plan från Island, säger Lars Bälter till TT.(TT)
Publicerad 14 juli 2018

I veckan väntas runt 50 000 danssugna samlas i Malung för att svänga loss i bugg, foxtrot, swing, lindyhop och gammeldans. Dansbandsveckan bjuder i år på 82 bandbokningar som bland annat kryddats med en exklusiv spelning av årets dragplåster:

””

Men Nordens största dansbandsfest bjuder inte bara på kramgoa låtar. Enligt tradition prisas även årets bästa insatser inom dandbandsmusiken på Guldklavengalan nu på söndag, som i år arrangeras för nittonde gången. Bland annat gör banden Expanders, Martinez och Streaplers upp om den åtråvärda titeln årets dansband.

Annons

Sportiga inslag

Rent dansmässigt satsar arrangörerna på säkra kort i form av sex pulserande dansbanor i dagarna sju. Men när det kommer till andra programpunkter tar årets Dansbandsvecka ut svängarna.

””

Tre varv runt snöbanan ska professionella skidåkare från världens alla hörn ta sig på snabbast tid den 19 juli. Samma dag äger även ett annat sportevenemang rum, nämligen en simtävling i Västerdalälven.

””

Midnattskonsert

Dansbandsveckan i Malung avslutas med två maxade konsertkvällar. På fredag är temat rockabilly och på lördag country. Avrundar hela arrangemanget gör amerikanska stjärnskottet Doug Seegers, känd från bland annat "Jills veranda", med en midnattskonsert.

TT: Vad är det som lockar så många besökare till Dansbandsveckan?

””
””

Dansbandsveckan i Malung pågår 15-21 juli.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons