Annons
Nyheter

Bråvalla: Behöver mer information

Bråvallafestivalens ledning kan inte svara på hur säkerhetsarbetet kan förbättras efter den misstänkta våldtäkten under Zara Larsson-konserten. Popstjärnan skriver på Twitter att gärningsmannen "förtjänar att brinna i helvetet".(TT)
Publicerad 1 juli 2016

Sent i går kväll anmälde en kvinna i 20-årsåldern att hon hade utsatts för en våldtäkt i publikhavet under Zara Larssons konsert på Bråvallafestivalen utanför Norrköping. Kvinnan ska ha våldtagits bakifrån och fick inget signalement på mannen. Polisen vädjar till eventuella vittnen att ringa 114 14 för att lämna tips som kan knyta en person till brottet.

””

Kvinnan har vårdats på sjukhus. Hennes kläder ska undersökas av polisens tekniker, i förhoppning att dna-spår från mannen ger utslag i brottsregistret.

Annons

Behöver mer information

Bråvallafestivalens säkerhetsansvarige Ulf Bowein säger att ledningen ser allvarligt på händelsen, men kan inte svara på hur säkerhetsarbetet kan förbättras eftersom de redan hade satt in stora personalresurser i samband med konserten.

””
””

Twittrar om händelsen

Zara Larsson reagerar starkt på händelsen i flera tweets: "Fyfan för dig som helt skamlöst våldtar en tjej i publikhavet. Du förtjänar att brinna i helvetet".

Förutom den misstänkta våldtäkten anmäldes fyra fall av sexuellt ofredande under kvällen. Två av dem inträffade när en man misstänks ha filmat två yngre kvinnor som kissade, de andra två fallen är unga kvinnor som blivit tafsade på.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons