Annons
Nyheter

USA lättar på musikembargo på Kuba

USA:s finansdepartement tillåter nu amerikanska medborgare att tjäna pengar på musikevenemang i Kuba, rapporterar Billboard på sin hemsida.(TT)
Publicerad 2 februari 2016

USA:s finansdepartement tillåter nu amerikanska medborgare att tjäna pengar på musikevenemang i Kuba, rapporterar Billboard på sin hemsida.

Tidigare fick amerikanska musiker uppträda på Kuba men bara om den ekonomiska vinsten för konserten gick till en icke-statlig organisation på Kuba eller en amerikansk välgörenhetsorganisation.

Annons

De nya reglerna gör det lättare för artister att uppträda på ön då de nu heller inte längre behöver ett särskilt tillstånd. Arrangörerna måste fortfarande se till att kubanerna har tillgång till evenemangen till ett rimligt pris.

Amerikaner som vill tjäna pengar på sportevenemang på Kuba har också fått grönt ljus och reglerna underlättar även för film- och tv-bolag att filma i landet.

De nya reglerna är ett steg av många den senaste tiden för att förbättra relationen mellan de båda länderna. De mildare tonerna från de forna kalla kriget-fienderna tog fart i december 2014 och i juli förra året återupptog Washington och Havanna diplomatiska relationer efter en paus på 54 år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons