Annons
Nyheter

Underworld är tillbaka i Sverige

Den brittiska duon Underworld gör sig redo att möta en ny generation dansmusikentusiaster på den nystartade festivalen Department i Stockholm. - EDM har gjort oss alla en tjänst, säger Karl Hyde i Underworld.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

När Underworld ställer sig på scen i Slakthusområdet i Stockholm i helgen är det för första gången sedan slutet på 1990-talet på svensk mark. Sedan dess har dansmusiken lämnat underjorden och tagit sig in i den breda musikindustrin med explosionsartad styrka.

"Alla vinner"

Annons

För många puritaner är kommersiell EDM (elektronisk dansmusik) ett bespottat begrepp, men Karl Hyde har en annan inställning.

””
””

"Ny plats"

Efter att ha jobbat på varsitt håll under ett par år bestämde sig Karl Hyde och hans kollega Rick Smith för att gå in i studion tillsammans igen 2014. Hyde medger att hans relation till Smith, som han känt sedan 1981, inte var den bästa under de åren.

Men de fann varandra på nytt och lyckades ta sin musik till nya höjder. I fjol släpptes albumet "Barbara, Barbara, we face a shining future" till ett mycket gott mottagande.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons