Annons
Nyheter

Tv-drama under Almedalen: "Det var galet"

Politik, familjedrama och otaliga lik i garderoben. I Viaplays nya dramaserie står den ständiga dragkampen mellan makthavare och press i centrum. Allt sker under Almedalsveckan - där en stor del av inspelningen ägde rum. - Det var galet, säger skådespelaren Niklas Engdahl.(TT)
Publicerad 12 mars 2019

"Den inre cirkeln" utspelas under fem hektiska dagar under politikerveckan i Almedalen, där näringsministern David Ehrling, spelad av Niklas Engdahl, kämpar för att få efterträda den avgående statsministern Elvira Kropp.

Samtidigt som ryktet sprider sig på Gotland om att Ehrling kan bli ny statsminister börjar den hungrande kvällspressen gräva i näringsministerns förflutna. Det ska visa sig att det finns många skelett i garderoben att dra fram i ljuset.

Annons

Inspirerat av verkligheten

Tv-serien, med premiär på Viaplay den 22 mars, bygger på boken "I maktens öga", skriven av Moderaternas före detta partisekreterare och chefsstrateg Per Schlingmann.

””

Bakom filmatiseringen står bland andra Håkan Lindhé, som har varit med och skrivit manus och regisserat. Trots att politiken står i centrum ligger mycket fokus på familjeliv och relationer.

"Unik företeelse"

””

TT: Varför är Almedalsveckan en intressant plats för en tv-serie?

””

"Den inre cirkeln" utspelar sig inte bara på Almedalsveckan - sommaren 2018 skedde också en stor del av filmatiseringen där. Nanna Blondell, som spelar David Ehrlings presschef, den ambitiösa Lena Nilsdotter, berättar att det var en intensiv upplevelse.

"Ren gerillafilmning"

””

Hennes motspelare Niklas Engdahl beskriver det som "ren gerillafilmning".

””

TT: Vad har du för förväntningar?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons