Annons
Nyheter

Tre filmkonsulenter lämnar i förtid

Tre av totalt sju filmkonsulenter har lämnat Svenska filminstitutet i förtid, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt. Alla tre har fått nya jobb på filmbolag. I januari lämnade en av de två långfilmskonsulenterna, Yaba Holst, sitt uppdrag ett år tidigt för en tjänst som inköpschef på SF Studios.(TT)
Publicerad 13 juni 2018

Tre av totalt sju filmkonsulenter har lämnat Svenska filminstitutet i förtid, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt. Alla tre har fått nya jobb på filmbolag.

I januari lämnade en av de två långfilmskonsulenterna, Yaba Holst, sitt uppdrag ett år tidigt för en tjänst som inköpschef på SF Studios. Den andre långfilmskonsulenten, Calle Marthin, meddelade nyligen att han i höst går över till Nordisk films svenska produktion av film och tv.

Annons

Kortfilmskonsulenten Erika Wasserman har också meddelat att hon slutar i höst, efter ett och ett halvt år. Även hon går till en tjänst på SF Studios.

Filmkonsulenterna, som är de som bedömer vilka projekt som ska få produktionsstöd, sitter i tre år med viss möjlighet till begränsad förlängning. Att tre av dem nu lämnat sitt uppdrag innan mandatperiodens slut är något som oroar bland annat Sveriges Filmregissörers ordförande Göran du Rées.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons