Annons
Nyheter

Thailändska grottpojkarna kan bli Netflixfilm

Historien om det thailändska pojkfotbollslaget, som förra året satt fast 18 dagar i en grotta i norra Thailand, är på väg att bli film på Netflix, rapporterar CNN. Sedan en hel värld följde kampen för att rädda pojkarna och deras tränare har anbud från internationella filmbolag strömmat in.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Historien om det thailändska pojkfotbollslaget, som förra året satt fast 18 dagar i en grotta i norra Thailand, är på väg att bli film på Netflix, rapporterar CNN.

Sedan en hel värld följde kampen för att rädda pojkarna och deras tränare har anbud från internationella filmbolag strömmat in.

Annons

Nu har Netflix, tillsammans med en kommitté som Thailands regering tillsatt för att hantera pojkarnas medierättigheter, kommit överens om villkoren för en långfilm om den "fasaväckande och hjältemodiga historien", skriver strömningsjätten i ett uttalande. Än så länge ska dock inga kontrakt vara påskrivna.

Det var i somras som de 12 pojkarna på mellan 11 och 16 år och deras 25-årige tränare råkade spärras in när en monsun svämmade över grottsystemet. En dykare omkom under de dramatiska räddningsförsöken.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons