Annons
Nyheter

System of a Down reder ut bristen på album

System of a Down Nordamerika-turnerar i höst, men har inte släppt något album sedan de båda fullängdarna "Mezmerize" och "Hypnotize" såg världens ljus 2005. Därefter har rykten om ytterligare studiomaterial envist cirkulerat runt bandet. Men nej, det verkar inte vara något på gång nu heller.(TT)
Publicerad 14 juli 2018

System of a Down Nordamerika-turnerar i höst, men har inte släppt något album sedan de båda fullängdarna "Mezmerize" och "Hypnotize" såg världens ljus 2005. Därefter har rykten om ytterligare studiomaterial envist cirkulerat runt bandet.

Men nej, det verkar inte vara något på gång nu heller.

Annons

I ett långt Facebook-inlägg tar sångaren Serj Tankian bladet från munnen. Han skriver om hur turerna har gått sedan senaste släppet. Tankian skyller till stor del på sig själv och påpekar att bandet har haft olika syn dels på den konstnärliga processen, dels på hur pengar ska delas upp.

"Det enda jag ångrar är att vi har varit kollektivt oförmögna att ge er ännu en SOAD-skiva. Jag ber om ursäkt för det."

Bandets andra sångare, Daron Malakian, understryker dock i en intervju med Rolling Stone att kvartetten fortfarande är vänner och spelar låtarna live. Han själv släpper dessutom sin soloskiva "Dictator" den 20 juli.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons